Zajíc na "čekané" - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zajíc na "čekané"
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60601 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Brambory |
8 ks | Čekanka |
150 g | Hovězí vývar základní |
50 g | Marmeláda pomerančová |
50 g | Máslo čerstvé |
7 g | Pepř černý mletý |
7 g | Sůl |
100 ml | Víno portské |
600 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 136,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 36,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Čekanka, Hovězí vývar základní, Marmeláda pomerančová, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pepř černý mletý, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zajíc na "čekané" postup přípravy receptu:
1 | Brambory neloupeme, jen je propícháme vidličkou, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Pečeme je na 200 °C asi hodinu. |
2 | Čekanku očistíme a 40 minut pečeme spolu s bramborami. |
3 | Smícháme vývar a portské a svaříme na polovinu. Vmícháme marmeládu, máslo a odstavíme. |
4 | Zaječí medailonky osolíme, opepříme a smažíme 4 minuty z každé strany na másle. |
5 | Zaječí medajlonky podáváme s bramborem a čekankou přelité omáčkou z portského vína. |
Poznámka
Dle chuti můžeme použít i jiné příchuti marmelád - rybízovou, meruňkovou..