Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Zajíc na "čekané" 5 1
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60601
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Brambory
8 ks Čekanka
150 g Hovězí vývar základní
50 g Marmeláda pomerančová
50 g Máslo čerstvé
7 g Pepř černý mletý
7 g Sůl
100 ml Víno portské
600 g Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 676kJ
7% Sacharidy 26 g
19% Tuky 14 g
10% Sodík 192 mg
65% Bílkoviny 37 g

Zajíc na "čekané" postup přípravy receptu:

1

Brambory neloupeme, jen je propícháme vidličkou, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Pečeme je na 200 °C asi hodinu.

2

Čekanku očistíme a 40 minut pečeme spolu s bramborami.

3

Smícháme vývar a portské a svaříme na polovinu. Vmícháme marmeládu, máslo a odstavíme.

4

Zaječí medailonky osolíme, opepříme a smažíme 4 minuty z každé strany na másle.

5

Zaječí medajlonky podáváme s bramborem a čekankou přelité omáčkou z portského vína.

Poznámka

Dle chuti můžeme použít i jiné příchuti marmelád - rybízovou, meruňkovou..

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept